В Одесі викрадачі автомобіля опинилися за ґратами

Суд виніс вирок двом одеситам за розбійний напад та незаконне заволодіння транспортним засобом.

Зловмисникам призначили покарання у вигляді восьми та восьми з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У січні 2019 року на вулиці Ріхтера правопорушники віком 37-ми та 38-ми років сіли в таксі, щоб нібито доїхати на вулицю Моторну. Але, прибувши до місця призначення, вони приставили до шиї водія гострий металевий предмет і під загрозою його застосування заволоділи автомобілем «Daewoo Lanos», мобільним телефоном та грошима в сумі 600 гривень.

46-річний потерпілий одразу ж звернувся по допомогу до поліції. Правоохоронці за лічені години розшукали зловмисників у селищі Авангард. Там був виявлений і автомобіль, яким ті заволоділи в незаконний спосіб. Також в одного з затриманих поліцейські вилучили гаджет таксиста.

В ході слідства слідчі територіального підрозділу поліції зібрали достатньо доказів, на підставі яких висунули фігурантам обвинувачення за ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України і направили обвинувальний акт до суду.

Взявши до уваги всі обставини справи, суддя визнав обвинувачених винними та призначив покарання: одному – у вигляді позбавлення волі строком на вісім років з конфіскацією майна, а другому, який вже має судимість за грабіж, – у вигляді позбавлення волі строком на вісім років та шість місяців із конфіскацією майна.