В Одесі виділять кошти на реставрацію та демонтаж пошкоджених будівель

Міські депутати вирішили виділити кошти як на реставрацію, так і на демонтаж пошкоджених будівель. Таке рішення ухвалили сьогодні, 17 січня, на позачерговій сесії міськради.

Для проведення робіт потрібні більше 82 млн грн — ці гроші перерозподілять у рамках міської програми розвитку житлового господарства. Як стало відомо, ліквідації підлягають, зокрема, приватні будинки на вулиці Пішеніна, а також триповерховий дім на Картамишевській.

А от багатоповерхівку на Середній вирішили все ж таки врятувати, хоча вона й перебуває у критичному стані — частина будинку фактично висить у повітрі. Тільки для стабілізації необхідно 7 млн грн, причому підрядники вже завозять на місце робіт метал — під гарантії оплати.

Також заплановано відновлення даху будинку на вулиці Заболотного, 54, який постраждав під час російської атаки у новорічну ніч.

Крім того, зранку бюджетна комісія запропонувала додати ще 5 млн для ремонту будинків на проспекті Шевченка, постраждалих через сьогоднішню нічну атаку росіян. Цю поправку депутати також схвалили.  

Джерело