В Одесі з’явилися три стінописи від американських вуличних художників

Локацією для своїх робіт митці з Лос-Анджелесу обрали Аркадію.

Митці Бандит, Джонні та Тристан Джордж приїхали в Україну, щоб створити проєкт “Стійкі кольори”. Вони створюють документальну стрічку про Україну, частиною якої є роботи художників — мурали на розтрощених будівлях і не тільки по всій Україні, розповіла координаторка проєкту Катерина Тимченко.

“Нашу стрічку від інших відрізняє мистецтво, тому що ми створюємо мурали на розтрощених будівлях і не тільки по всій Україні. Для того, щоб створити нові спогади, для людей, які виборюють свою свободу ціною життів. Все вони роблять за власний кошт і все це тільки їхня ідея. Ми не маємо жодних спонсорів, жодних донатів, все робимо самотужки”, — зазначила Катерина.

Американські художники розмалювали три мурали в Одесі

Процес створення стінописів фільмує Тристан Джордж. За його словами, вони хочуть показати світу, наскільки красивою є Україна. До Одеси митці побували в різних містах країни.

Американські художники створили три мурали в Одесі

Вперше художники завітали до України у 2023 році. Тоді вони створили мурали в Ірпені, Бучі, Дмитрівці, Харкові та Ізюмі. В Одесі художники створили три стінописи на різних локаціях. На двох з них зображені українські жінки, на третьому — дівчинка та соняшник. У планах художників відвідати також Миколаїв та Херсон.

Американські художники розмалювали три стіни в Одесі

Джерело