В Одесі з’явився затишний простір для жінок, які постраждали від війни

В  Одесі відкрили безпечний простір для жінок та дівчат “Затишно space”. Допомогу тут можуть отримати жінки, які постраждали від війни, переселенці та ті, хто опинився в складній життєвій ситуації.

Одеський простір став сьомим в Україні, який створив благодійний фонд “Схід SOS”. Волонтери луганського та донецького Євромайданів за допомогою уряду Канади та організації “Care” створили місце, де жінки можуть отримати безкоштовну психологічну та юридичну допомогу, відчути турботу та підтримку, розповіли організатори.

“Мета цих просторів — надати всебічну підтримку жінкам, які постраждали внаслідок війни. Ми також працюємо з кейсами гендернозумовленого насилля. Ми інформуємо людей що це таке, як цьому протидіяти та як взагалі виявити насилля у своєму житті”, — зазначила проєктна менеджерка мережі безпечного простору “Затишно space” Катерина Храпович.

У просторі для жінок працюють психологиня, соціальна працівниця, кейсменеджерка та педагогиня. Тут можна відвідати як індивідуальні консультації, так і арттерапевтичні майстер-класи та тренінги. Загалом, кажуть організатори, в “Затишно space” можна неформально поспілкуватись на будь-які теми.

Для жінок-переселенок із зон бойових дій простір гарне місце, де можна познайомитись з цікавими людьми, соціалізуватись, почути пораду від тих, хто пережив окупацію, переїзд та відновлення життя з нуля, зазначили у центрі.

У безпечному місці жінки також можуть обрати для себе нову сферу для розвитку або отримати консультацію де пройти додаткове навчання. А поки вони працюють над собою, їхні діти проведуть час з дитячим психологом та педагогом. Адреса “Затишно space”: вулиця Канатна, 78.

Джерело