В Одесі за вимагання судитимуть керівника одеської громадської організації

Вимагав $600 000 за «компромат»: судитимуть керівника одеської громадської організації

Гроші він вимагав у керівника сільськогосподарського підприємства регіону.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника одеського відокремленого підрозділу однієї з «антикорупційних» громадських організацій за фактом вимагання (ч. 2 ст. 189 КК України). Про це повідомила Одеська обласна прокуратура.

«Слідством встановлено, що голова підрозділу вимагав у керівника сільськогосподарського підприємства регіону 600 тисяч доларів США за неоприлюднення відомостей про нібито незаконну реорганізацію підприємства та іншу дискредитуючу потерпілого інформацію.

Намагаючись психологічно тиснути та шантажувати директора, обвинувачений з серпня 2021 року неодноразово звертався до правоохоронних органів зі скаргами та вимогою ініціювати перевірку обставин реорганізації підприємства.  Крім того, під час особистих зустрічей з потерпілим громадський діяч повідомив про наявність в нього нібито компрометуючих матеріалів, розголошення яких викликало б суспільний резонанс та вплинуло на його репутацію.

Поряд з цим, голова громадської організації зауважив, що потерпілому вигідніше «відкупитися», адже у випадку оприлюднення так званого «компромату» він зазнає значно більшої шкоди. При цьому неодноразово погрожував фізичною розправою та залишенням без засобів до існування», — сказано у повідомленні.