В Одесі затримано Романа Гринкевича: він намагався залишити країну

22 січня в Одесі було затримано Романа Гринкевича, сина відомого львівського бізнесмена, який є одним з учасників справи про закупівлі для Міністерства оборони.

Про це повідомив очільник Офісу генерального прокурора Андрій Костін під час брифінгу, передає кореспондент “Інформеру”.

“Хочу повідомити важливу новину. Всі пам’ятають нещодавню резонансну справу, в якій львівському бізнесмену та його спільникам повідомлено про підозру щодо поставок неякісного одягу для ЗСУ на один млрд гривень. Четверо фігурантів наразі перебувають під вартою. П’ятого сьогодні вранці було затримано в Одесі при спробі організації перетину державного кордону. П’ятий був оголошений у розшук”, — заявив Костін.

Під час брифінгу голова ДБР Олексій Сухачов підтвердив, що йдеться про Романа Гринкевича.

“Сьогодні о 7 годині ранку, на підставі ухвали суду, в Одесі затримано Романа Гринкевича, який ухилився від органів досудового розслідування”, — розповів посадовець.

Довідка. Наприкінці грудня минулого року ДБР затримало львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича — одного з найбільших постачальників Міністерства оборони. За даними слідства, він пропонував хабар для одного із керівників Головного слідчого управління ДБР у сумі 500 тисяч доларів. Нині Ігор Гринкевич перебуває в СІЗО.

Паралельно прокурори розпочали кілька кримінальних проваджень щодо здійснення оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних Сил України (ЗСУ). Компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання одягу для Міністерства оборони на загальну суму 1,5 мільярда гривень.

Нині всім особам, зокрема Ігорю та Роману Гринкевичам, оголошено про підозру у створенні злочинної організації та участі в ній, а також у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (частини 1,2 статті 255, частина 5 статті 190 Кримінального кодексу України).

Для трьох фігурантів у справі про постачання для ЗСУ обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.