В Одесі збираються розширити міський архів

Про це повідомили у пресслужбі мерії міста.

«На сьогодні через брак додаткової площі неможливо забезпечити зберігання документів відповідно до чинних вимог та стандартів. Саме тому необхідно терміново виконати роботи з капітального ремонту додаткових приміщень адміністративної будівлі комунальної власності, запланованих під розширення архіву, з переобладнанням внутрішніх систем тепло-, електро-, водопостачання», – йдеться у повідомленні.

В Одесі планують розширити міський архів - Новости Одессы - odessa.online  (03.11.2023)

Відповідні відкриті торги планують оголосити найближчим часом. Представники мерії нагадали, що в існуючих приміщеннях архіву вже зберігаються майже 260 тисяч одиниць документації, а кількість нових надходжень продовжує збільшуватись щорічно на 23 тисячі одиниць.

80% запитів, які надходять до Департаменту архівної справи та діловодства Одеської міської ради, мають соціально-правовий характер. Серед інших, згідно із встановленою номенклатурою справ, в архіві повинні постійно зберігатися  розпорядчі документи (рішення Одеської міської ради та Виконавчого комітету, розпорядження міського голови), у тому числі про підтвердження майнових прав громадян.

Водночас приміщення будівлі для розширення архіву знаходяться в незадовільному технічному стані та непридатні для зберігання документів, також у них відсутні опалення, вентиляція, система пожежної безпеки

Джерело