В Одесі знищили будівлю школи вітрильного спорту

Як відомо зі слів керівниці об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, у будівлю школи вітрильного спорту влучив вже збитий дрон. Загалом у ніч на 17 жовтня ворог випустив по південних регіонах шість дронів, які збили Сили оборони.

«У школі навчалися 150 дітей віком від 6 до 18 років. Останнім часом занять з виходом в акваторію моря не було, ми працювали на виїздах в інших локаціях України та поза її межами. Тут, в Одесі, була основна методична база школи, де збиралися інструктори та фахівці з парусного спорту та розробляли плани на майбутнє. Зараз школа зруйнована», – сказав директор дитячо-юнацької спортивної школи вітрильного спорту № 13 В’ячеслав Кравченко.

«Окрім самої будівлі пошкоджені човни, яхти та катери. Поки не розуміємо, як це відновлювати. Чи придатна будівля для відновлення – вирішать спеціалісти, а щодо відшкодування збитків, то один човен коштує від 3 до 15 тисяч євро. Це дуже великі гроші, які нам допомагали зібрати і батьки учнів, і спонсори, і Одеська міськрада», – додав Кравченко.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - photo_2023-10-18_14-41-09-1024x737.jpg

Директор також розповів, що дитячо-юнацька спортивна школа вітрильного спорту № 13 відома не тільки в Україні, а й у цілому світі.

«Наша учениця Аліна Шаповалова кілька місяців тому стала чемпіонкою світу з парусного спорту. Це велике досягнення, і вже багато років не було таких нагород. Також наші діти вибороли перемогу у чемпіонаті України, вигравали у міжнародних турнірах. Сенсу в такому ударі не було ніякого. Це країна, яка знищує здобутки дітей. Це просто жах, інших слів немає. Країна-терорист має бути покарана за це», – наголосив Кравченко.

Комітет молоді і спорту ВРУ