В Одесі зросли тарифи на реєстрацію шлюбів

25 травня 2023 року рішенням Виконкому Одеської міської ради встановлені нові тарифи на послуги Комунального підприємства «Право» у сфері організації проведення державної реєстрації шлюбу.  Послуги надаються підприємством в історичному центрі Одеси по вулиці Рішельєвській, 4 у «Палаці одружень».  Про це повідомляє сайт Одеської міської ради.

Попередні тарифи були затверджені в 2016 році. Більш ніж за 6 років жодного підвищення тарифів на надання послуг з організації проведення державної реєстрації шлюбу не відбувалось. За цей час істотно підвищились тарифи на комунальні послуги, зросла вартість канцелярських товарів, засобів гігієни, послуг зв’язку та охорони, телекомунікаційних послуг тощо, неодноразово підвищувався розмір прожиткового мінімуму, що у свою чергу призвело до збільшення фонду заробітної плати. 

Нові тарифи приведено до економічно обґрунтованих розмірів.

Для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю І та ІІ груп, пенсіонерів за віком, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа залишається пільга  – 50% вартості відповідної послуги.