В Одесі зупинили незаконне будівництво багатоповерхівки

Прокуратура Одеської області зупинила незаконне будівництво багатоквартирного будинку в Одесі.

Про це повідомляє Інформаційне агентство ASPI з посиланням на Офіс генерального прокурора України.

“Прокуратура Одеської області виявила факт порушення містобудівного законодавства при проведенні робіт з реконструкції житлового будинку у 10-поверхову багатоквартирну будівлю по вул. Балківській в Одесі. За даними прокуратури, управління архітектури та містобудування та управління ДАБК Одеської міської ради видали одному з підприємств Одеси дозвіл на зазначену реконструкцію попри відсутність у забудовника правовстановлюючих документів на земельну ділянку”, – йдеться у повідомленні.

Нині незаконні дозвільні документи скасовано. Однак підприємці оскаржують таке рішення контролюючих органів і подали до суду, оскільки вважають свої дії законними. Проведення будівельних робіт зупинено до прийняття остаточного рішення у справі.

Як стало відомо в ході розслідування, право власності на житловий будинок, який реконструюється, зареєстровано на підставі незаконного рішення державного реєстратора. Це призвело до вибуття з комунальної власності територіальної громади земельної ділянки площею понад 600 м кв. Тому прокуратура звернулась до суду з вимогою скасувати зазначене рішення реєстратора, знести самочинну забудову та привести земельну ділянку до попереднього стану.

последние новости в Украине останні новини в Україні