В одеській мерії створять робочу групу для перепоховання жертв репресій

В Одеському муніципалітеті вирішили створити комплексну  робочу групу, першочергові завдання якої – підняти в архівах списки загиблих у 1937-1938 роках і визначити межі масового поховання на 6-му кілометрі Овідіопольської дороги.  Про це повідомили у пресслужбі мерії, – передає Ізбірком.

Таке рішення ухвалили за результатами робочої зустрічі міського голови Геннадія Труханова з представниками Українського інституту національної пам’яті, а також спецпідприємств і громадських організацій, які займаються питаннями пошуку і перепоховання загиблих воїнів і жертв репресій. 

Учасники зустрічі обговорили питання проведення заходів з дослідження місця масового поховання жертв політичних репресій у районі 6-го кілометра Овідіопольської дороги. Це необхідно для здійснення подальшого перепоховання жертв репресій, які були розстріляні в Одесі орієнтовно в 1937-38 роках. За різними джерелами, цифра похованих у цьому місці коливається від 5 до 20 тисяч осіб.

Нагадаємо, державна міжвідомча комісія у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій рекомендувала Одеській міській раді утриматись від надання дозволів на проведення земляних та будівельних робіт на ділянці, де можуть бути масові поховання жертв політичних репресій в районі 6-го кілометра Овідіопольської дороги.