В Одеській області чоловіка підозрюють у пропозиціях «працевлаштування» у митній зоні, аби виїхати з країни

На території Одеської області було затримано чоловіка, якого підозрюють у спробі організації незаконного виїзду військовозобов’язаного за кордон.

За наявною інформацією, мешканець Ізмаїльського району запропонував іншому чоловікові, який мав намір виїхати за кордон, за 3500 доларів послугу: пішки пройти маршрут до Молдови та отримати довідку про його працевлаштування на одному з підприємств прикордонних населених пунктів.

Ця довідка мала бути підставою для проходження контрольних пунктів на транзитній ділянці дороги. Після того, як чоловік погодився на угоду, він вніс 200 доларів завдатку та передав копії необхідних документів для оформлення довідки.

Пізніше він виїхав з Одеси до Ізмаїльського району, скориставшись отриманою довідкою, і разом з організатором вирушили в наміченому напрямку. У місті Рені поліція затримала їх після того, як чоловік отримав від пасажира решту грошей – 3300 доларів.

Організатору цієї схеми було повідомлено про підозру за статтею 332, частина 3 Кримінального кодексу України. За це йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років. Зараз його утримують під вартою з правом внесення застави в сумі 908 400 гривень.

Джерело