В Одеській області чоловіків намагалися вивезти за кордон у вантажівці для тварин

На території Одеської області водій вантажівки для тварин намагався таємно доставити до кордону двох чоловіків призовного віку. Прикордонники з Білгород-Дністровського загону зупинили вантажівку на автодорозі Одеса-Рені.

Водієм був 46-річний українець. Під час огляду автомобіля прикордонники виявили двох пасажирів, яких приховали у причепі для перевезення тварин.

Згідно з отриманою інформацією, двоє жителів Одещини скористалися послугами нелегального перевізника до Молдови через своїх знайомих. Вони прибули до певного місця за попередньою домовленістю і чекали на перевізника. Після перетинання кордону чоловіки мали сплатити по 5 тисяч доларів США.

Проти цих чоловіків склали протоколи за адміністративне правопорушення згідно з частиною 2 статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”.

Також було скеровано повідомлення до поліції щодо дій водія вантажівки, які можуть бути кваліфіковані за статтею 332 Кримінального кодексу України “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

Джерело