В Одеській області покарають неуважного водія

Поліцейські Роздільнянського району скерували до суду обвинувальний акт відносно водія, який наїхав на жінку. Подія сталася на вулиці Європейській в місті Роздільна.

Як встановили слідчі, 40-річний містянин автомобілем «Opel» у темну пору доби наїхав на 68-річну співмістянку, коли та переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Попри те, що перехожа сигналізувала про себе ліхтариком, керманич стверджував, що не помітив її у темряві й тумані.

В результаті ДТП потерпіла зазнала закритого перелому правої гомілки і досі лікується. За висновками експерта, її травма відноситься до категорії середньої тяжкості.

Водія перевірили на вміст алкоголю в крові, медогляд показав, що він був тверезий. Також в ході слідства було проведено ще низку експертиз, зокрема автотехнічну та транспортно-трасологічну. За результатами слідчих дій поліцейські встановили, що фігурант не був вкрай уважним за кермом, заходів, що виключають виникнення і розвиток аварійної ситуації, не вжив, при відсутності будь-яких перешкод технічного або іншого характеру своєчасно не зменшив швидкість руху керованого транспортного засобу, щоб дати дорогу пішоходу.

За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі висунули чоловіку обвинувачення за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України та направили обвинувальний акт до суду. За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілій середньої тяжкості тілесне ушкодження, правопорушнику загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 – 85000 гривень) або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.