В Одеській області судили 59 зрадників

Люди інформували ворожі спецслужби про переміщення техніки

В Одеській області продовжують судити колаборантів. Від початку повномасштабної війни покарали понад пів сотні зрадників.

Про це повідомила пресслужба Одеської обласної прокуратури.

У відомстві зазначають, що показник протиправної діяльності знизився на понад 10 пунктів — з 74,9 до 63. Наразі це найнижчий показник в Україні.

З кінця лютого обвинувальні акти винесли: 

  • 7 підозр у державній зраді;
  • 26 підозр у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • 3 підозри за несанкціоноване поширення інформації.

Зазначимо, що декільком особам оголосили про підозру одразу за усіма статтями.

Також наголосимо, що після 24-го лютого в Одеські області досі працюють компанії, до складу засновників яких входять громадяни росії та Білорусі. Загалом на Одещині 145 таких підприємств. До того ж  Центр публічних розслідувань виявив декілька десятків одеських підтриємств-примар, засновниками яких є одні й ті самі ворожі компанії.

Усього за фактом прямої колабораційної діяльності, допомоги та інформування ворога, заперечення збройної агресії рф проти України до суду спрямовано 59 обвинувальних актів, з яких 39-м вже винесли вироки. Слід зазначити, що з початку війни Служба безпеки України викрила понад 700 зрадників держави. І це саме за статтею 111-1 Кримінального кодексу України — колабораційна діяльність, якої до березня цього року взагалі не існувало.