В одеському музеї на глядачів чекають “Нові мости”

Завтра, 8-го лютого, в Одеському музеї західного та східного мистецтва, що знаходиться на Пушкінській кут Грецької вулиці, розпочинає роботу унікальний виставковий проєкт “Новi мости”. Про це пише Культурометр.

Символіка мостів у культурі має глибоке сакральне значення. Міст з’єднує Небо та Землю, об’єднує онтологічні першооснови, стає символом змін. Саме ці сенси акумулювала у собі виставка трьох художників “New bridges” (Одеса-Київ). Це алегоричний засіб збудувати мости між різними містами, художниками та глядачами, переконані кураторки проєкту Ганна Чубарь та Вiкторiя Нестеренко.

Картини, які представлять у трьох залах музею, кураторки бачать певними комунікаційними, культурними та дипломатичними мостами порозуміння. Вони пропонують глядачеві відчути синергію взаємин теперішніх українських міст через твори сучасних художників з різних куточків країни.

Усередині кожної окремої картини, яка представлена в експозиції, несподівано поєднуються дуже контрастні за своєю суттю жанри та техніки живопису. Виставка сповнена художньої дифузії: натюрморт органічно розчиняється в абстрактній композиції, а пейзаж і портрет стають схожими на сновидіння, оповиті серпанком фантазії.

Виставка працюватиме до 25-го лютого.