В Одеському зоопарку народилися малюки лані

В Одеському зоопарку народилися п’ять малюків лані: два білі, та три плямисті. Малюки почуваються добре, повідомив Суспільному директор зоопарку Ігор Бєляков. За його словами, малюкам наразі приблизно два тижні, однак їх стать поки невідома.

Поповнення в Одеському зоопарку: народилися 5 малюків європейської лані

“Малюки почуваються добре. Це ж копитні, вони після народження відразу стають на ноги. Вони добре розвинені, бачать, чують. Дитинчата вже граються один з одним”, – розповів Бєляков.

Він також зазначив, що наразі дитинчата разом з мамою перебувають у загальному вольєрі, де їх можуть побачити відвідувачі зоопарку. За словами директора, лань ставиться до них відповідально, ніжно та з любов’ю, годує молоком.

“Годуємо ланей рослинною їжею, сіном, гілковим кормом, овочами, фруктами, злаками. А малюки поки тільки на молоці, до двох місяців, після цього переведемо їх на корм”, – пояснив Бєляков.

Поповнення в Одеському зоопарку: народилися 5 малюків європейської лані

Коли малюки підростуть, одного з них залишать у зоопарку, а інших обміняють. Імена новонародженим тваринам обиратимуть восени під час щорічного конкурсу “Дай ім’я малюку”.