В Одесской области горит национальный природный парк

1 апреля на территории Нижнеднестровского национального природного парка в Одесской области произошло возгорание. Сейчас горят Днестровские плавни возле населенного пункта Маяки, что вблизи Одессы. Огнем охвачены десятки метров сухого камыша, пламя в высоту до 3-х метров. Об этом сообщает Нижнеднестровский национальный природный парк на своей странице в Facebook.

Огонь хорошо видно с международного пункта пропуска для автомобильного сообщения “Удобное”. Недалеко от места возгорания находится село Паланка.

“Займання відбулося ще вночі, у районі 43-45 км траси Одеса – Рені. Вранці полум’я вже стіною рухалося на південь, у напрямку до човнової станції, що на правому берегу річки, навпроти с.Маяки. Біля 13.00. горіло у кількох осередках, вздовж Старого Турунчука та вздовж траси. Працівники Нижньодністровського НПП повідомили ДСНС і власними силами намагалися загасити вогонь. Але ні їм, ні приїхавшим пожежним це не вдалося. Вигоріли великі площі. “- сообщается на странице Парка в Facebook.

По словам очевидцев, камыш корит с обеда, днем приезжал автомобиль ГСЧС, но сейчас не видно, чтобы кто-то боролся с огнем.

У середу зранку, 1 квітня, в Білгород-Дністровському районі загорівся Нижньодністровський національний природний парк. Про це повідомляє пресслужба ДСНС Одеської області.

У відповідності до ст.39 Закону України «Про тваринний світ» у період з 1квітня по 15 червня заборонено проведення…

Geplaatst door Нижньодністровський національний природний парк op Woensdag 1 april 2020