В Одесу евакуюють Миколаївську школу верхової їзди

30 коней з Миколаївської школи верхової їзди будуть евакуйовані з постійного місця перебування до більше безпечної Одеси.

Так, у Федерації кінного спорту України (UEF-CF) розповіли, що Одеський іподром погодився надати притулок тваринам після того, як російські ракети вибухнули недалеко від Миколаївської школи.

За п’ять поїздок по 170 км 30 коней буде вивезено з Миколаєва, на транспортування вже зібрали достатню кількість коштів.

« — Війна вже надто довга, і всі резерви вичерпані. Все більше власників коней та стайні потребують гуманітарної допомоги та підтримки», — додали у Федерації кінного спорту України.

Зазначимо, що Федерація кінного спорту США вже передала українським колегам ветеринарних препаратів на понад 100 тисяч євро.

Нагадаємо, школа верхової їзди була заснована в 1961 році і з того часу зробила великий внесок у розвиток кінного спорту в Україні.

Протягом багатьох років вихованці успішно представляють свій регіон та Україну на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. У цій школі тренувався олімпійський чемпіон Віктор Пахановський (золотий призер команди зі стрибків 1980 року), який першим привіз до Миколаєва олімпійську медаль.

Джерело.