В ОК «Південь» розповіли про нічну атаку дронами по Миколаївщині та Вінниччині

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла про атаку дронами у ніч на 12 лютого. Росіяни запустили “шахеди” у напрямку Миколаївщини та Вінниччини.

Про це повідомила вона в етері телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”. За словами Гуменюк, фрагменти безпілотників впали на території інфраструктурного об’єкта.

“Ворог знов спрямовував безпілотні літальні апарати типу “Шахед” в напрямку Миколаївщини, Вінниччини – саме там працювала протиповітряна оборона. Працювали результативно – 4 дрони збиті над Миколаївщиною, 1 – над Вінниччиною. Влучань не допущено”, – сказала речниця Сил оборони півдня.

Вона також зазначила, що фрагменти збитих дронів можуть спричинити шкоду та руйнування. Наприклад, цього разу уламки стали причиною пожежі на території інфраструктурного об’єкта, але її вдалося швидко ліквідувати, уникнувши жертв серед людей.

“Загальна ситуація залишається такою ж напруженою. Крім дронів типу “Шахед” ворог активно продовжує використовувати інші модифікації дронів. Зокрема, в нашій зоні відповідальності ми нарахували 54 дрони типу FPV, 5 “Ланцетів” і понад 30 інших літальних апаратів, які скидали осколкові боєприпаси”, – резюмувала Гуменюк.