В ОНУ ім. Мечникова 70% студентів зможуть навчатися в аудиторіях

Також в університеті впроваджено альтернативні режими навчання. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Майя Ніколаєва, перший проректор Одеського національного університету ім. Мечнікова.

“Минулого року перші декілька тижнів, коли були теоретичні заняття та начитування лекції, студенти переважно вчилися в онлайн-режимі, а коли вже почалися практичні заняття, студенти вчилися в аудиторіях. Таку можливість і зараз мають десь 70% студентів,” – зазначила Майя Ніколаєва.

Вона додала, що в університеті зараз з міркувань безпеки зберігається можливість змішаного режиму навчання.

“Синхронний режим – коли частина навчається онлайн, частина в аудиторіях. І асинхронний режим, коли інформацію можна отримати через дистанційні навчальні платформи. У нас є всі умови, щоб студенти з 1 вересня почали навчатися в аудиторіях. Для цього у нас в усіх корпусах університету облаштовані укриття з усім необхідним”,- зазначила проректор.

Євген Юраш, голова студентського професійного комітету Одеського національного університету ім. Мечнікова додав, що студенти також долучалися до облаштування укриттів.