Вакцинальний автобус розпочав свою роботу на Одещині

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації.

Перший вакцинальний автобус, який нещодавно був переданий  Міністерство охорони здоров’я України, щоб допомогти зміцнити масштабну вакцинацію на Одещині під час війни. Вже відбувся виїзд до Роздільнянського району з метою промоції вакцинації проти COVID-19 та рутинної імунізації.

Возможно, это изображение 4 человека и на открытом воздухе

У вакцинальній кампанії взяли участь працівники Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА, Одеського обласного центру громадського здоров’я, Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, а також регіональна координаторка проєкту міжнародної технічної допомоги USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» Олена Теряєва.

 «Вкотре нагадуємо, що більшості інфекційних захворювань можна запобігти шляхом вакцинації, тож закликаємо всіх мешканців Одеської області бути відповідальними та пройти всі необхідні щеплення. Війна – не причина відкладати щеплення. Бережіть своє життя на здоров’я», – зазначено у повідомленні.

Возможно, это изображение 2 человека, люди стоят и в помещении

 Відзначимо, на цьому тижні МОЗ України передало до ДУ “Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України” 4 автобуси Ankai, для проведення вакцинальної кампанії проти COVID-19 та рутинної імунізації під час війни. Вони забезпечать більш легкий доступ до вакцин проти хвороб, які можуть виявитися смертельними.

Возможно, это изображение 16 человек и люди стоят

 Особлива увага буде приділятися вразливим групам населення, людям похилого віку, внутрішньо переміщеним особам, людям з хронічними захворюваннями, а також тим, хто проживає у віддалених і важкодоступних районах.