Вибори до ОТГ Одещини можуть відбутися

Як вже повідомлялося, в  Одеській області  через введення воєнного стану було   скасовано вибори у трьох ОТГ : Визирська, Великобуялицька, Великоплосківська, призначені на 23 грудня 2018 року.

Однак , як заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій: “Навіть в умовах воєнного стану ми мусимо провести вибори в об’єднаних територіальних громадах”. Глава Парламенту пояснив, що є певний порядок щодо виборів під час воєнного стану в країні, утім в сучасних умовах непроведення виборів в ОТГ несе загрозу реформі децентралізації в тих областях, де оголошено воєнний стан. Про це, зокрема, повідомляє Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування.

“Відповідно до статті 19 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» забороняється проводити будь-які вибори під час воєнного стану, а це означає, що у майже 40 (сорока) новостворених об’єднаних територіальних громадах у десяти областях, де введено воєнний стан, проведення перших і додаткових виборів в ОТГ під загрозою зриву”, – сказав А.Парубій і додав: ” Моя позиція полягає в тому, що навіть в умовах воєнного стану, ми мусимо провести ці вибори, адже разом з цим під загрозою реформа децентралізації у цих областях.  Парламент має розв’язати цю проблему і призначити вибори у громадах в областях, де діє воєнний стан», – наголосив А.Парубій.

Також стало відомо, що Президент України Петро Порошенко   вніс до Парламенту ЗП9357 «Про внесення зміни до статті 28 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року»

Автоматический альтернативный текст отсутствует.