Відновлення енергоінфраструктури на Одещині: підрядників підозрюють у привласненні 3,7 млн грн

Двох керівників підрядних компаній підозрюють у привласненні 3,7 млн грн, призначених на відновлення енергоінфраструктури Одещини після російських обстрілів.

За даними слідства, Національна енергетична компанія “Укренерго” уклала договір з підрядною організацією на проведення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання. Згідно з угодою, організація мала виконати роботи з демонтажу та переміщення двох автотрансформаторів для заміни пошкоджених та їх підключення.

Для залізних перевезень підрядник залучив свого знайомого — директора логістичної компанії, з яким уклав договір транспортного експедирування.

За даними прокуратури, обидва чоловіки, знаючи, що автотрансформатори вже перевезені територією Одеської області, внесли до документів підроблені дані щодо вартості їхнього транспортування та послуг з міжнародних перевезень. Цим способом вони завдали збитків державі у понад 3,7 млн грн.

В Службі безпеки України уточнили, що затримані завищили вартість послуг з транспортування у понад 10 разів та включили до звітності роботи, які не виконувались.

Підрядникам повідомлено про підозру за статтею 191 частини 5 та статтею 366 частини 1 Кримінального кодексу України. Зараз до суду направлено клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 3,7 млн гривень.

Джерело