Військовослужбовці, які проходять реабілітацію на Одещині, змагались на сучасних козацьких чайках

Захід з адаптивного спорту організували за підтримки благодійних фондів, а присвятили його до відкриття нового реабілітаційного центру для постраждалих внаслідок війни.

За словами голови ГО “Україна — це ми” Віталія Голодка, цей захід організували за підтримки благодійного фонду “Пліч-о-пліч” та громадської організації “Вільні та Вірні”:

“Наша основна задача — соціально адаптувати людей після війни, це що стосується військових. А також соціально адаптувати переселенців, які, наприклад, з Херсона. Наші волонтери працюють в напрямку психології”.

Адаптивний спорт: на Одещині для військових на реабілітації провели змагання з греблі

Під час відкриття центру провели змагання серед військовослужбовців, які перебувають на реабілітації, та адаптивних спортсменів. Президент федерації морських багатоборств України Дмитро Степнов, розповів, що човни спочатку виготовляли в Маріуполі, а наразі роблять у Дніпрі.

Адаптивний спорт: на Одещині для військових на реабілітації провели змагання з греблі

“Зробили додаткові кріплення для людей з інвалідністю, і що головне, це те що хлопці з пораненнями чи дівчата можуть веслувати з командою, які не мають травм. У нас є хлопець, який повністю сліпий, і він виступає з нами разом і не відчуває різниці між всіма спортсменами”, — зазначив Дмитро Степнов.

Джерело