Водойми Одещини перевірили на наявність холерного вібріону

холерного вібріону

З метою попередження виникнення та розповсюдження холери в Одеській області продовжується моніторинг циркуляції холерного вібріону в об’єктах довкілля.

Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Зокрема, фахівцями була перевірена вода відкритих водоймищ, морська вода в зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів, відділень та станції біологічної  очистки.

Окрім того, обстежено 115 хворих з розладами шлунково-кишкового тракту. В усіх – негативні результати.

А ось що стосується 75 проб із зовнішнього середовища, то було виділено 3 нетоксигенних НАГ-вібріона. Їх виявили у місті Білгороді-Дністровському (міський пляж  на Дністровському лимані), смт Затоці (центральний пляж на Дністровському лимані) та у місті Вилкове (на річці Дунай).

Раніше, Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України рекомендував терміново заборонити купання в рекреаційній зоні Приморського Вилківської громади Ізмаїльського району. Адже за результатами нещодавнього планового дослідження на ф-30 проби морської води, відібраної на центральному пляжу курорту, виділено холероподібний вібріон І групи по Хейбергу.

В Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України раніше пояснювали, що не дивлячись на те, що холероподібні вібріони безпечні для людини, їх циркуляція у зовнішньому середовищі свідчить про наявність умов для виникнення холери.