Волонтерка з Южного виготовляє бліндажні свічки

Волонтерка з Южного Наталія Ковтун вирішила робити для військових бліндажні свічки. Про це повідомляє Южне.City.

Жінка говорить, що ідею перейняла в мережі від дівчини з Житомиру. І вбачає в ній неабияку користь, адже є альтернативою газовим балонам.

Мета в тому, що військовий не завжди може взяти з собою балон, або його просто немає. Тут на поміч можуть прийти бліндажні свічки, за допомогою яких можна нагріти чай, каву чи просто воду, або й зігріти руки”, — розповідає Наталія.

За словами волонтерки, таке заняття для неї в новинку, тому перший млинець, як говорять, був нанівець.

Техніку створення я теж знайшла в мережі, а саме в групі “Окопні свічки”, я спробувала зробити першу, але вона не вийшла. Згодом я сконтактувала з волонтеркою з Києва — Мар‘яною, яка розповіла мені детальну інструкцію. Вона стала мені наставником. Так я покращила техніку і вже вміло виготовляю їх”, — ділиться Наталія Ковтун.

Такі свічки будуть вкрай потрібними взимку, щоб військові могли зігрітися. Але і зараз, влітку, попит на них є. Чоловік Наталії боронить нашу державу у 28-їй бригаді і вже надіслав їй запит на кілька таких свічок. Для того, щоб створювати їх необхідне обладнання, а саме: банки від консервів, паштету, котячого корму (великі не підходять), парафін (підходить будь-який: брудний, старий, чистий, фарбований, ароматизований), віск, стеарин, картон гофрований (3-5 шаровий).

Якщо маєте щось з цього переліку — телефонуйте Наталії: 0633972252.