«Всесвітній фонд природи Україна» зариблює Дунай червонокнижною стерляддю

Відновлення популяції осетрових видів риб, які занесені до Червоної книги України, є одним з пріоріотетів екологічної спільноти та рибоохоронної галузі.

22 червня на Дунаї в районі острова «Катєнька» відбулось зариблення прісноводною стерляддю (10 000 особин), – повідомляє Чорноморський рибоохоронний патруль. Рибна молодь була придбана у ТОВ “Одеський осетринницький комплекс”, який вже багато років успішно займається інкубуванням не лише промислових, а й червонокнижних видів риби.

Нет описания фото.

Витрати фінансувалися за рахунок коштів таких організацій як WWF Central and Eastern Europe та Rewinding Europe ( по договору співпраці) та приватних пожертв. У зарибленні брали участь представники державної екологічної інспекції, Дунайського біосферного заповідника, громадськості. Робота проходила під контролем Чорноморського рибоохоронного патруля.

Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и озеро)

Вся молодь було промаркована видимими імплантаційними тегами жовтого та блакитного кольору. Ця інноваційна технологія, розроблена в США, менш травматична ніж чіпування. Введена в районі голови спеціальна рідина створює своєрідне «татуювання», яке буде помітно протягом кількох років. Це стане додатковим сигналом для рибалок: червонокнижна стерлядь є продуктом штучного зариблення і її слід відпустити на волю.

Возможно, это изображение (на открытом воздухе)

Довідково: Стерлядь представник родини Осетрових, та віднесена до категорії «зникаючий» вид. Вона населяє річки басейнів Чорного, Каспійського та Балтійського морів. Це прісноводна риба, яка постійно проживає в руслах річок. Серед осетрових видів риб , стерлядь – найменша за довжиною тіла й масою, її максимальна довжина – 80 см, а маса 5-6 кг. Відрізняється від інших осетрових тонким загостреним рилом, на якому є торочкуваті вусики.