Як одеський депутат від Опоблоку продовжує “доїти” державний бюджет (ФОТО)

Крім успіхів в різних розборках за нерухоме майно, охоронному агентству «Олімп-Юг», яке на початку вересня 2016 року вчинило незаконну рейдерську атаку на один з готелів міста Одеси, вдається періодично вигравати великі тендери на охорону державних підприємств і служб.

За інформацією, отриманою із Вісника державних закупівель, у 2016 році охоронне агентство «Олімп-Юг» виграло два тендери. Серед них:

  1. Охорона адміністративних будівель прокуратури Одеської області на суму 1 млн 711 тис. грн;

  2. Інкасація поштових відділень Одеської дирекції «Укрпошти» на суму 1 млн грн.

Згідно з Єдиним реєстром юридичних осіб, єдиним засновником ПП «Олімп-Юг» є депутат Одеської обласної ради від Опозиційного блоку Сергій Вікторович Червяков. Директором підприємства – його помічник Максим Миколайович Шептуха.

Таким чином, підприємницька діяльність депутатської компанії та її участь у тендерах на публічні закупівлі призводить до особистого збагачення даних посадових осіб.

Нагадаємо, що участь у державних тендерах осіб, які пов’язані з представниками політичних партій та іншими політичними діячами, призводить до порушення ст. 22 ЗУ «Про запобігання корупції» та п. 16 ч. 1 ст. 1 ЗУ «Про публічні закупівлі», за що Кримінальни Кодексом України передбачена відповідальність у вигляді ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем»