Як працюватиме котельня, де через негоду впала димова 100-метрова труба — директорка “Теплопостачання”

На сьогодні працездатність котельні “Північна-2” у Пересипському районі Одеси відновлена. Через негоду там 26 листопада впала димова 100-метрова труба.

На брифінгу в пресцентрі Odesit директорка КП “ТмО” Ганна Позднякова повідомила, що теплопостачання у мікрорайоні, який обслуговує котельня “Північна-2”, відновили вчора о 20:00. До сьогоднішнього ранку котельня працювала у тестовому режимі.

Сьогодні вдень її роботу тимчасово припинили. Фахівці продовжують ліквідацію наслідків руйнування. Увечері роботу котельні відновлять.

29 листопада “Північна-2” працюватиме в такому ж режимі, допоки обладнання не буде звільнено від уламків.

“І поки ці аварійні роботи триватимуть, на мій погляд, це не займе не більше ніж тиждень, то після цього буде цілодобове відновлення теплопостачання в будинки”, — заявила Ганна Позднякова.

Також розроблялись альтернативні плани, якщо роботу не можна буде відновити, наприклад, підключення модульних котелень.

“На сьогодні всі котельні в роботі, ніяких технологічних порушень та відхилень немає. Що стосується відновлення димової труби, то в рамках опалювального сезону, це зробити неможливо, тому що ми повинні безперервно подавати тепло у домівки одеситів, тому сьогодні розпочинаємо проєктування і відновлювальні роботи вже розпочнуться після. закінчення опалювального сезону”, — додала директорка підприємства.

Станом на зараз ніяких відхилень у технологічному процесі експлуатації котельні не виявлено. Відповідні обстеження проводять щорічно. Остання експертиза відбувалася у 2022 році, але тоді не було виявлено жодних відхилень.

“Ця труба була збудована у 1989 році й останній капітальний ремонт проходив. у 2014, тому всі нормативні моменти були витримані”, — резюмувала вона.