Як витрачатимуть інфраструктурну субвенцію громади Одещини?

Як повідомляє Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, всього на об’єднані громади області з держбюджету в цьому році виділено 92 млн 543 тис. грн інфраструктурної субвенції.

Все громади області, створені у 2015-2017 роках (крім Таїровської) вже підготували проекти, згідно з якими будуть витрачати ці кошти, і вони схвалені Мінрегіоном.

Більше 36% загальної суми (33,8 млн грн) на місцях витратять на закупівлю різної спецтехніки для комунальних підприємств. Це трактори, екскаватори, снігозбиральні машини й інші технічні засоби.

На другому місці за пріоритетністю виявилися дороги. На їх ремонт витратять понад 26% коштів, або 24,6 млн грн. Третє місце зайняли установи освіти, на поліпшення матеріально-технічної бази і ремонт яких направлять 13%, або 12 млн грн.

Далі розташувалися проекти по ремонту медичних закладів, водозабезпеченню, ремонту закладів культури, вуличному освітленню.

Нагадаємо, що держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема, в питаннях відновлення і розвитку інфраструктури їх територій. Для цього в державному бюджеті на 2018 рік передбачено 1,9 млрд грн. Ці кошти підуть на розвиток інфраструктури 665 об’єднаних громад, створених в 2015-2017 роках.

csqanh