Яка ситуація у Чорному морі — речниця ОК «Південь»

Ракетоносії РФ на сьогодні знаходяться на базових точках. Поки російська армія не вивела ракетоносії до Чорного моря, але є загроза з акваторії, зокрема, росіяни періодично атакують острів Зміїний на Одещині.

Цю інформацію надала керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня, Наталя Гуменюк під час брифінгу, передав кореспондент “Інформера”.

“Ворожі кораблі суттєво затиснуті у південно-східній частині акваторії Чорного моря, не проявляють активності. Об’єктивно ми розуміємо: небезпека та, зокрема, ракетна загроза, з моря нікуди не поділася. Загальна готовність ракетоносіїв у ворога залишається високою”, – наголосила вона. 

Нині ракетоносії РФ знаходяться на базах і майже не виходять у бойове чергування. Однак, перед масованими атаками Росія вивела до Чорного моря два підводні ракетоносії. За словами Гуменюк, це було спрямовано на розгублення уваги українських сил ППО.

“Але сам факт – сьогодні всі ракетоносії заведені до пункту базування, який, за інформацією британської розвідки, укріплюється, ущільнюється. Укріплюється охорона та оборона його обхідної частини. Більшість часу корабельне-катерний склад перебуває саме в пункті базування і викриття надводної обстановки здійснюється, переважно, радіолокаційним способом з середини цього пункту. Натомість ворог посилив активність безпілотних розвідників, якими збирає інформацію”, – розповіла Гуменюк.