ЮНІСЕФ розгортає проєкт в Одесі на підтримку дітей, постраждалих від війни

Офіс ЮНІСЕФ, що працює у південних регіонах України запускає в Одесі та Миколаєві проєкт South4U, спрямований на підтримку дітей, постраждалих від війни. В рамках проєкту планують надавати дітям внутрішньо переміщених осіб та дітям, що перебувають у сім’ях альтернативної опіки. 

Працювати спеціалісти фонду будуть на території Одеської області, а також Миколаївської та деокупованій частині Херсонщини.

В рамках проєкту планують створення 10 мобільних бригад, куди входитимуть:

  • водій;
  • психолог, що допомагатиме не лише дітям, а й батькам;
  • соціальний працівник, який буде фіксувати факти порушення прав дітей у південних областях;
  • лікар, який надаватиме медичну допомогу сім’ям ВПО, які переїхали до Одеси, консультації щодо укладання декларацій з лікарями, що працюють в Одесі та медичної реабілітації тощо.

Мобільні бригади оцінюватимуть потреби родин, щоб згодом надавати необхідну допомогу. Наразі йдеться про підготовку до зими.

Діти отримають теплий одяг. Також родинам нададуть теплі ковдри, постільну білизну та альтернативні засоби обігріву.

Проєкт розрахований на шість місяців, але згодом ЮНІСЕФ планує його продовжити.

Як зазначив керівник Одеського офісу ЮНІСЕФ Махаді Рахімов, це один з перших проєктів ЮНІСЕФ на півдні України. За його словами, з кінця березня фонд інвестував в Одесу понад 40 мільйонів доларів США та ще 4 мільйони інвестували в Миколаїв.

Дитячий фонд ООН, ЮНІСЕФ (United Nations Children’s Fund, UNICEF) спеціалізована структура ООН, створена 11 грудня 1946 року. Фонд надає допомогу дітям держав, що розвиваються.

В листопаді у рамках проєкту ЮНІСЕФ “Спільно. Точка зустрічі” в Одесі відкрили тимчасовий хаб з питаньжиттєзабезпечення для переселенців.

Ще один центр для тимчасового прихистку переселенців, але вже від муніципалітету, добудовують на вулиці Хімічній в Одесі.

У жовтні ЮНІСЕФ доставила в Україну 2,3 мільйона доз вакцин проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, які надав уряд США в рамках ініціативи COVAX.