З 26 квітня в Одесі розпочнуть прийом документів майбутніх першокласників

26 квітня в Одесі розпочинається прийом документів для зарахування дітей до першого класуВступна кампанія триватиме до 31 травня. Про це повідомляє Інформер з посиланням на директорку Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Буйневич зазначила, що для вступу у перший клас необхідно:

  • визначити заклад, до якого вступає дитина (закріплення території, електронна адреса школи та телефони за посиланням – там можна знайти свій район, будинок та школи, їх телефони і електронні адреси);
  • надати документи будь-яким доступним способом (особисто, електронною поштою, поштою тощо), а саме:

— заяву (можно відправити фото заяви);

— копія свідоцтва про народження;

— оригінал або копія медичної довідки 086 1/0. Враховуючи ситуацію, її можна буде додати до 25 серпня (при умові, що країна вийде з військового стану);

— документ, що підтверджує право на першочергове зарахування, якщо маємо бажання скористатися цим правом.

Подати документи можна до декількох шкіл одночасно. 1 червня школи видадуть накази про зарахування першокласників і повідомлять батькам, що їх дитину зараховано.

Якщо школа зарахувала всіх, кого повинна першочергово, має заяви на вступ, кількість яких перевищує кількість вільних місць, жеребкування на зарахування на них відбудеться з 6 по 10 червня. До 16 червня школа видасть наказ про зарахування і повідомить про це батьків.

Водночас батьків просять до 20 червня підтвердити школі будь-яким способом, що дитина буде відвідувати саме цю школу.

Якщо подавалися документи в різні школи — зателефонувати туди, де навчатися не плануєте, і сказати, що дитина там навчатися не буде.

У разі виникнення питань, можна подзвонити у департамент освіти: 7253593.