Завтра в Одесі презентують книгу, присвячену кривавим подіям 2 травня

Що насправді сталося в Одесі 2 травня 2014 року? Чи завадили одесити реалізувати донецький і луганський сценарій, який закінчився війною на сході України?

Саме ці питання рефреном звучать упродовж нової книги Бориса Тинки «2 травня. Кривавий слід «російської весни».
Гід, волонтер та давній друг нашого міста, поляк Борис Тинка відомий як автор путівників по Одесі і Україні польською мовою, цього разу написав документальну книгу про події в нашій країні.

Фактично, книгу «2 травня. Кривавий слід «російської весни» значною мірою теж можна вважати путівником по подіях, адже розповідь про 2 травня 2014 року Борис Тинка починає з часу набуття Україною незалежності, вводить читача в політичні контексти, в яких жила Україна ці тридцять років.

В процесі роботи над книгою Борис Тинка провів десятки інтерв’ю з учасниками подій та експертами «Групи 2 травня» — Владиславом Сердюком, Владом Балинським та Володимиром Саркісяном, Олександром Бабичем, Петром Обуховим, Оленою Балабою, Олексієм Гончаренком, Марком Гордієнком, одеськими журналістами та багатьма іншими свідками подій.
«Я вважаю, що зараз ця книга — це теж мій внесок у Перемогу. Одеситам важливо дізнатися про те, що поляк хоче розказати правду про події другого травня, особливо зараз, в такий важкий для всіх момент» – зауважує Борис Тинка.
Книга видана в електронній версії і надрукована невеликим накладом польською мовою. Можливо, саме одеська презентація стане відправною точкою відліку у роботі з українським видавництвом, яке візьметься за переклад та друк актуального видання.

Разом з модераторкою зустрічі Юлією Сущенко поспілкуємося з автором книги на презентації, що відбудеться 23 травня о 15:00 в Бібліотеці Грушевського (вул. Троїцька, 49/51).

Джерело