Жителів Одещини попередили про небезпечне печиво

В смаколиках з Румунії виявили небезпечну речовину, яка викликає подразнення шкіри, може спричинити генетичні дефекти і навіть призвести до раку. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Розпізнати небезпечне печиво можна так: 12/01/2023 р. №2022.7376-fup 4, (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалося з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021).

В солодищах виявили акриламід. Це хімічна сполука, що утворюється природним шляхом при термічній обробці у процесі приготування таких продуктів, як-от кава, картопля фрі, печиво тощо. Викликає подразнення шкіри та очей, ураження нервової системи внаслідок тривалого або багаторазового впливу, може спричинити генетичні дефекти і захворювання на рак.

Доводимо до відома місцевих операторів ринку про необхідність вилучити товар з обігу та у термін не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, – йдеться у повідомленні.

Джерело