Житель Львова зламав ногу, коли намагався нелегально перетнути кордон в Одеській області

59-річний мешканець Львова отримав серйозну травму під час спроби нелегально перетнути українсько-молдовський кордон. Про інцидент стало відомо завдяки дзвінку його колишньої дружини на “гарячу лінію” Державної прикордонної служби України.

Чоловік під час незаконної спроби перетину кордону зламав ногу і опинився без засобів для самостійного пересування, провівши близько чотирьох годин на відкритому повітрі у холодну погоду.

Фото: ДПСУ

Прикордонники Подільського загону оперативно відреагували на повідомлення, використавши службового собаку та квадрокоптер з тепловізійною камерою для пошуку. Чоловіка знайшли неподалік села Новокрасне Роздільнянського району, де йому було надано домедичну допомогу, після чого він був доставлений до прикордонного підрозділу та госпіталізований.

Потерпілий розповів прикордонникам, що інформацію про способи нелегального перетину кордону отримав через один з Telegram-каналів, за що заплатив 4 тисячі доларів США.

За свої дії чоловік притягнений до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 202 КУпАП та статтею 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”, що передбачає штраф у розмірі 1,7 тисячі гривень. Справу було направлено до суду для подальшого розгляду.

Джерело