Житель Одеси отримав вирок суду за ухилення від мобілізації

Його засудили до трьох років позбавлення волі. Про це йдеться у вироку Київського райсуду Одеси від 7 травня.

У документі зазначено, що чоловік після військово-лікарської комісії двічі отримував повістку і двічі не з’являвся по ній для мобілізації. Вперше — у лютому 2024 року, вдруге — у березні. Йому висунули обвинувачення за статтею 336 Кримінального кодексу України.

Обвинувачений у суді свою провину визнав. За його словами, він добровільно не приходив до ТЦК для уточнення даних, оскільки не мав наміру воювати. Крім того, йому важливіше фінансово підтримувати свою сестру, яка одна виховує трьох дітей, ніж захищати Україну.

Також, додав чоловік, у минулому він мав ножове поранення в легеню, через що йому важко дихати, та вогнепальне поранення у кінцівку, тому йому важко ходити. Військові частини у Черкасах та Умані, куди, як стверджував обвинувачений, його повезли після військово-лікарської комісії, відмовились його приймати через скарги на стан здоров’я.

Суд визнав чоловіка винним в ухиленні від мобілізації. Йому призначили найменше покарання за статтею 336 Кримінального кодексу — три роки позбавлення волі.

Джерело