Зранку в Одесі росіяни використали тактику подвійних ударів — ОК «Південь» про ракетну атаку

На місці події начальниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк повідомила журналістам, що сьогодні російська армія випустила принаймні дві ракети “Іскандер” по Одесі.

“Сталася жахлива атака з використанням балістичної зброї – ворог підступно атакував Одещину, випустивши з території тимчасово окупованого Криму ракети, імовірно, “Іскандер-М”… Попередньо, відомо про дві ракети. Внаслідок атаки сталося руйнування 3-поверхової будівлі в рекреаційній зоні. Щонайменше 10 приватних будинків зазнали пошкоджень…”, – сказала Гуменюк.

За її словами, тактику подвійних ударів ворог став використовувати стабільно. Наприклад, у зоні відповідальності Сил оборони півдня українські військові неодноразово зафіксували, як під час роботи відповідних служб на місцях прильоту ракет відбувалися повторні удари.

Це стосується як артилерії з боку армії РФ в прифронтових регіонах, так і ракетних ударів, наприклад, на Миколаївщині. На Одещині також дуже часто під час роботи співробітникам рятувальних служб доводилося шукати укриття під час повторної повітряної тривоги.

Гуменюк також зазначила, що балістику дуже складно збити – це важка зброя для ураження. За її словами, за останній тиждень по Одещині було зафіксовано принаймні чотири ракетні удари (разом із тим, що відбулося 15 березня) з використанням авіації, різновидами ракет, які ворог направив, включаючи напрямок узбережжя.