В Одесі засудили чоловіка, який підпалював військові авто

В Одесі хлопець підпалював транспортні засоби, які мали візуальні ознаки військових автівок, за що був притягнутий до кримінальної відповідальності.

За матеріалами суду, 24 липня він разом зі спільником знайшов автомобіль ВАЗ-2115, який був схожий на транспортний засіб, що використовують військові частини ЗСУ. Хлопець сфотографував автомобіль і надіслав знімок куратору через месенджер Telegram, діючи за його вказівками. Куратор схвалив підпал і пообіцяв винагороду.

Близько 23:50 обвинувачений та його товариш облили автомобіль запалювальною сумішшю й підпалили. Процес підпалу був зафіксований на мобільний телефон і відео надіслали замовнику. Особи спільника та куратора наразі не встановлені.

На суді хлопець визнав свою провину та висловив каяття. Він сприяв розкриттю злочину, відшкодував збитки, придбавши пошкоджений автомобіль у потерпілого, і пожертвував кошти на підтримку ЗСУ. Обвинувачений має статус постраждалої дитини внаслідок воєнних дій, а його батько є ветераном війни.

Суд призначив йому один рік випробувального строку, протягом якого хлопець має періодично реєструватися в органах пробації та повідомляти про зміни місця проживання, роботи або навчання. Окрім цього, він повинен сплатити понад 15 тисяч гривень за проведення експертизи. Вирок ще не набув законної сили, і протягом 30 днів його можна оскаржити через апеляцію.

Джерело