На відновлення, модернізацію та захист одеського порту виділять додаткові кошти

На відновлення інфраструктури одеського порту, зокрема, на модернізацію ключових об’єктів та посилення загальної захищеності портових територій, виділять додаткові кошти.

Про це під час свого візиту до Одещини вчора, 22 жовтня,   повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба

Міністр оглянув роботу морських портів Одеса, Чорноморськ та Південний. За його словами, наразі на підхід до цих портів очікують 86 суден, які мають експортувати майже два мільйони тонн вантажів.

“У фокусі – робота Українського коридору, безпека та захист персоналу, відновлення портової інфраструктури після російських атак. За підсумками відрядження посилюємо оборонні заходи в кожному порті. Впроваджуємо додаткові дії, що підвищать рівень обороноздатності та безпеки”, — йдеться у повідомленні.

Також він додав, що загалом за час дії Українського коридору до трьох портів зайшло понад 2,8 тисячі суден, якими направляється продукція до понад 50 країн світу.

Джерело