У Миколаєві депутат погрожував журналісту. Подробиці

Депутат Миколаївської міської ради від партії “Об’єднання Самопоміч” В’ячеслав Апанасенко погрожував журналісту видання “Свідок.інфо” Андрію Прокопенку тим, що той відповість “як чоловік” за публікацію з критикою на його адресу. Про це журналіст повідомив регіональному представнику ІМІ.

Конфлікт розпочався після того, як на сайті “Свідок.інфо” з’явився блог миколаївського громадського активіста Дениса Жело з критикою на адресу депутата Апанасенка про те, що той начебто захопив підвальне приміщення житлового будинку. Після цього, за словами Андрія Прокопенка, до нього зателефонував сам депутат.

“Він спочатку запитав: “А що буде, якщо я подам на вас до суду?” На що я відповів, що він може спробувати це зробити і ми подивимося, що буде. Потім він сказав, що ми жовта преса і попередив, що за все мені доведеться відповісти і перед судом, і як чоловіку”, – розповів журналіст.

За словами Прокопенка, він раніше ніколи не стикався особисто з депутатом Апанасенком, а тому не може сказати, що це була реальна погроза чи просто “надування щік”.

“Але мені ця розмова не сподобалась однозначно. Це було агресивно”, – додав Андрій Прокопенко.

Він також зазначив, що окрім всього іншого депутат заявив йому в телефонній розмові, що йому доведеться відповісти за слова, які стосуються арешту його підвалу по вулиці Артилерійській, 2/1 в місті Миколаєві, на що журналіст у своєму блозі відповів копією витягу з реєстру нерухомого майна, згідно якого підвальне приміщення, про яке йде мова, дійсно знаходиться під арештом.