Морська охорона в Ізмаїлі безоплатно отримає додаткові причали для катерів

Ізмаїльський загін Морської охорони ДПСУ безоплатно отримує для розміщення свого корабельно-катерного складу декілька об’єктів від ДП “Ізмаїльський МТП”, підпорядкованого Мінінфраструктури. Про це пише  Останній бастіон з посиланням на прес-службу Адміністрації морських портів України.

Зокрема, Морська охорона в Ізмаїлі від цивільних “портовиків” уже отримала адмінбудівлі, розміщені за адресою вул. Кишинівська, 1.

Морська охорона отримає від Ізмаїльського порту додаткові причали для катерів

При цьому на завершальній стадії знаходиться процес передачі причалів № 0, №1 та №2 Ізмаїльського МТП та інших об’єктів, не задіяних у роботі порту, під розгортання стоянки корабельно-катерного складу Ізмаїльського загону Морської охорони ДПСУ. Профільне Міністерство інфраструктури України дало відповідну згоду на передачу Морській охороні ДПСУ потужностей порту в Ізмаїлі.

За січень-листопад 2021 року Ізмаїльський порт збільшив перевалку вантажів одразу 24% або до 3,68 млн. тонн. Але це – все рівно нижче за проектну потужність цього порту. Власне так в Ізмаїлі і виникли “надлишкові” потужності, які будуть використані для розміщення кораблів та катерів Морської охорони ДПСУ.