В Одесу евакуювалися три дитячі будинки сімейного типу з Херсонщини

До Одеси приїхали три великі родини зі звільненого Берислава Херсонської області. Це дитячі будинки сімейного типу. Всього 39 українців.Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Кімнати для проживання забезпечені всім необхідним. Родинам надані кухонні прилади, миючі засоби, предмети особистої гігієни, постільна білизна, медикаменти, продукти харчування тощо.

Одеса прихистила три дитячі будинки сімейного типу з Херсонщини

Батьки-вихователі прийняли єдине правильне рішення — вивезти дітей з-під обстрілів, які зараз зазнає Херсонщина. Ми розмістили родини в нашому соціальному гуртожитку, який свого часу створили для дорослих дітей-сиріт. Невелика заповненість закладу сьогодні дозволила виділити нашим гостям з Херсонщини окремий поверх.

Наразі міською Службою у справах дітей спільно з Центром соціальних служб надається необхідна допомога в оформленні документів.

Зазначимо, з кожним днем кількість переселенців в Одеському регіоні в рази зростає, це пов’язано зі звільненням нових територій. Так, наприклад, наразі велика кількість ВПО саме із Херсонщини.

Джерело