Одеське облбюро судмедекспертизи звинувачують у незаконній комерційній діяльності

Посадовці Одеського обласного бюро судмедекспертизи дозволяли ритуальникам використовувати приміщення установи у комерційних цілях. Організатор схеми отримував 25 тисяч гривень щотижня, а його «помічники» — по 5 тисяч.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління, встановили, що троє посадових осіб Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи налагодили корупційний механізм безперешкодного користування приміщеннями у комерційних цілях, що знаходяться на балансі установи.

Про це повідомиляє ОдесаОнлайн з посиланням на в прес-службу ГУНП в Одеській області.

Так, з представників товариства фігуранти вимагали «плату» у розмірі 140 тисяч гривень щомісяця. За вказану суму обіцяли не перешкоджати їм у наданні ритуальних послуг у цих приміщеннях. Кошти отримували за наступною схемою: 25 000 гривень щотижня – організаторові оборудки, ще 5000 – двом «помічникам». В ході слідства поліцейські задокументували отримання фігурантами хабарів на загальну суму 105 тисяч гривень.

У службових приміщеннях бюро та за місцями мешкання фігурантів були проведені санкціоновані обшуки. Наразі трьом посадовцям керівної ланки Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи повідомлено підозри. Їм інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від виконання службових обов’язків фігурантів.