На Одещині розслідується 11 кримінальних проваджень, пов’язаних із гумдопомогою

Із 11 кримінальних проваджень з махінацій з гуманітарною допомогою в Одеській області, які зараз розслідує прокуратура, до суду вже направлено один обвинувальний акт. Про це стало відомо під час брифінгу прокурора Одеської області Сергія Костенка.

До суду направлено один обвинувальний акт щодо осіб центру гуманітарної допомоги на базі благодійної організації «Ассоль», які торгували майном військового призначення, яке надали як гуманітарну допомогу», — розповів Сергій Костенко.

За версією слідства, представники цієї організації продали таке майно на суму 547 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у червні в Одесі затримали директора так званого благодійного фонду «Центру гуманітарної допомоги», через який продавалася гуманітарна допомога для ЗСУ.

З лютого по червень цього року директор підшукував постачальників гуманітарної допомоги з країн ЄС, а також отримував безоплатну допомогу від небайдужих громадян України у вигляді продуктів харчування, одягу, медикаментів, а також товарів військового призначення, зокрема шоломів (касок), бронежилетів, аптечок, тактичних окулярів, рацій, розвантажень, медичних турнікетів та інше.

Діла затримали під час чергового незаконного продажу за майже 500 тисяч гривень медичних товарів, військової амуніції та військових приладів. Керівнику благодійного фонду повідомили про підозру у контрабанді. Йому загрожує від п’яти до семи років позбавлення волі.

За інформацією ЗМІ, йдеться про «Ассоль».

Джерело