Апеляційний суд підтвердив вирок двом чиновникам з Одещини

8 років позбавлення волі – апеляційний суд підтвердив вирок колишнім голові та головному спеціалісту однієї з райдержадміністрацій Одеської області

6 березня 2023 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та залишила без змін вирок ВАКС від 17.10.2022, яким колишнього голову однієї з райдержадміністрацій Одеської області В. Грєкова та головного спеціаліста цієї адміністрації Т. Волкову визнано винуватими у вимаганні та одержанні 2 300 доларів США неправомірної вигоди за погодження в інтересах третьої особи документів на отримання 2 га землі, розташованої на території Вилківської міської ради Одеської області.

Відповідно до вироку осіб визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади державної служби в органах державної влади та інших державних органах, їх апараті строком три роки, з конфіскацією всього належного їм на праві власності майна.

На виконання вироку осіб взято під варту в залі суду. Рішення Апеляційної палати ВАКС набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Верховного Суду.

Медіа Одеси та області