За останні дні Єдина оперативна диспетчерська служба Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області фіксує збільшення викликів на випадки отруєння рибою та морепродуктами. Про це повідомили представники Центру у Facebook.
Так, зокрема, 86-річна жінка з Татарбунар була доправлена до місцевої лікарні із діагнозом гострий гастроентероколіт. Перед появою симптомів вживала солоний оселедець, куплений на базарі. 21-річна вагітна з Нерубайського з аналогічним діагнозом була госпіталізована в Одеську міську інфекційну лікарню. Вона повідомила медикам, що вживала рибні консерви та крабові палички.

В Овідіополі з гастроентероколітом у результаті отруєння рибою до лікарні була доправлена 9-річна дівчинка. В Одесі з харчовою токсикоінфекцією після вживання свіжої риби були госпіталізовані двоє – 52-річний чоловік і 30-річна жінка.
«Шановні мешканці Одещини! Будьте дуже обережні із вживанням у їжу риби та морепродуктів. Не тільки у зв’язку із підривом Каховської ГЕС та забрудненням водойм, але й через літню спеку, яка призводить до швидкого псування продуктів харчування. Пам’ятайте також про небезпеку ботулізму. Не наражайте себе на небезпеку та у разі виникнення симптомів гострого отруєння після вживання риби, одразу телефонуйте 103», – наголосили представник Центру.