Новий міст до Бессарабії — чому його хочуть побудувати

На Одещині наступного року планують побудувати міст через Дністровський лиман, який сполучатиме з Бессарабією. В Одеській ОВА заявили, що цей проєкт має стратегічне значення.

Зауважимо, що у квітні 2022 року було зупинено роботу моста через Затоку після російських ударів.

Відкрийте карту Одеської області і зрозумієте, що у нас зв’язку з Бессарабією, а це величезна територія, нормального логістичного майже немає. У нас є тільки міст, в який влучали, який не функціонує на сьогодні. Його треба відновлювати. Є дорога через територію Молдови“, — зауважив заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин.

За його словами, на сьогодні не йдеться про те, аби “вкладати мільярди доларів” в будівництво моста. Він наголосив, що спершу треба розробити технічну документацію, знайти фінансові інструменти, де саме він буде розташовуватися тощо.

Щоб цей міст було профінансовано, можливо навіть не тільки за ресурси України, а щоб він був профінансований за фінансові інструменти Європейського Союзу, нам потрібно його включити в стратегію“, — зауважив

Роман Григоришин додав, що якщо проєкт щодо моста почнуть включати в стратегію й планувати будівництво, умовно, на другий день війни, то на це витратять дуже багато часу.

Джерело