СБУ викрила на корупції все керівництво Білгород-Дністровської ВЛК

За гроші посадовці «допомагали» військовозобов’язаним «відкосити» від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби за станом здоров’я.

Фігуранти «продавали» своїм клієнтам підроблені медичні висновки з наявністю «тяжких діагнозів». Спочатку «клієнти» передавали свої анкетні дані і фотокартки для постановки на військовий облік у Білгород-Дністровському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Після цього їх «направляли» на проходження військово-лікарської комісії для визначення стану здоров’я. Хоча фактично вони навіть не з’являлися у ТЦК та не проходили ВЛК. Протягом доби організатори оборудки могли «наштампувати» понад 20 фальшивих меддовідок.

Вартість «послуг» становила від 7 до 10 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості виконання «замовлення».
Одержану підробку ухилянти використовували для зняття з військового обліку і подальшого виїзду за кордон.

На підставі зібраних доказів голові та двом секретарям районної ВЛК повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:  ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 336 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Крім того, встановлено особи і повідомлено про підозру 5 чоловікам, які намагались скористатися «схемою» для ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон. Підозра оголошена за ст. 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу).

Джерело